Kipsalon

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

5

Klusjes voor de hulp Chef

Zoete aardappel op smaak brengen en op de bakplaat doen.

– Knoflooksaus maken.

Tijd

30 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 6 stuks zoete aardappel
  • 900 gram kipfilet
  • 30 cherrytomaatjes
  • 1,5 komkommer
  • 3 teentjes knoflook
  • 510 milliliter magere Griekse yoghurt 0%
  • 6 theelepels shoarmakruiden
  • 6 handjes ijsbergsla
  • 1 ,5 handje geraspte kaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in frietjes. Doe de frietjes op een bakplaat en besprenkel met een eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Stap 2

Snijd de komkommer en cherrytomaat in plakjes, en de kip filet in reepjes.

Stap 3

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kip met de shoarmakruiden. Haal de aardappels uit de oven en zet de grilstand van de oven aan of verwarm hem naar 230 graden.

Stap 4

Verdeel de zoete aardappels over de bodem van een ovenschaal (of 1 persoons oven schaaltjes) en doe hier de gebakken kip op. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en gratineer de kaas (tot die gesmolten is en een beetje bruin wordt).

Stap 5

Ondertussen knijp je de knoflooktenen fijn in de Griekse yoghurt met wat peper en zout, meng dit goed door en verdun hem e.v.t. met wat water. Haal de kipsalon uit de oven en doe hier de ijsbergsla, tomaat en komkommer op, serveer met de Griekse yoghurt.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 5 stuks zoete aardappel
  • 750 gram kipfilet
  • 25 cherrytomaatjes
  • 1,25 komkommer
  • 2,5 teentjes knoflook
  • 410 milliliter magere Griekse yoghurt 0%
  • 5 theelepels shoarmakruiden
  • 5 handjes ijsbergsla
  • 1,25 handje geraspte kaas
  • 2,5 eetlepels olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in frietjes. Doe de frietjes op een bakplaat en besprenkel met een eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Stap 2

Snijd de komkommer en cherrytomaat in plakjes, en de kip filet in reepjes.

Stap 3

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kip met de shoarmakruiden. Haal de aardappels uit de oven en zet de grilstand van de oven aan of verwarm hem naar 230 graden.

Stap 4

Verdeel de zoete aardappels over de bodem van een ovenschaal (of 1 persoons oven schaaltjes) en doe hier de gebakken kip op. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en gratineer de kaas (tot die gesmolten is en een beetje bruin wordt).

Stap 5

Ondertussen knijp je de knoflooktenen fijn in de Griekse yoghurt met wat peper en zout, meng dit goed door en verdun hem e.v.t. met wat water. Haal de kipsalon uit de oven en doe hier de ijsbergsla, tomaat en komkommer op, serveer met de Griekse yoghurt.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 4 stuks zoete aardappel
  • 600 gram kipfilet
  • 20 cherrytomaatjes
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 340 milliliter magere Griekse yoghurt 0%
  • 4 theelepels shoarmakruiden
  • 4 handjes ijsbergsla
  • 1 handje geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper&zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in frietjes. Doe de frietjes op een bakplaat en besprenkel met een eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Stap 2

Snijd de komkommer en cherrytomaat in plakjes, en de kip filet in reepjes.

Stap 3

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kip met de shoarmakruiden. Haal de aardappels uit de oven en zet de grilstand van de oven aan of verwarm hem naar 230 graden.

Stap 4

Verdeel de zoete aardappels over de bodem van een ovenschaal (of 1 persoons oven schaaltjes) en doe hier de gebakken kip op. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en gratineer de kaas (tot die gesmolten is en een beetje bruin wordt).

Stap 5

Ondertussen knijp je de knoflooktenen fijn in de Griekse yoghurt met wat peper en zout, meng dit goed door en verdun hem e.v.t. met wat water. Haal de kipsalon uit de oven en doe hier de ijsbergsla, tomaat en komkommer op, serveer met de Griekse yoghurt.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 3 stuks zoete aardappel
  • 450 gram kipfilet
  • 15 cherrytomaatjes
  • 0,75 komkommer
  • 1,5 teentjes knoflook
  • 275 milliliter magere Griekse yoghurt 0%
  • 3 theelepels shoarmakruiden
  • 3 handjes ijsbergsla
  • 0,75 handje geraspte kaas
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil ondertussen de zoete aardappels en snijd ze in frietjes. Doe de frietjes op een bakplaat en besprenkel met een eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Bak ze ongeveer 15 minuten in de oven.

Stap 2

Snijd de komkommer en cherrytomaat in plakjes, en de kip filet in reepjes.

Stap 3

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kip met de shoarmakruiden. Haal de aardappels uit de oven en zet de grilstand van de oven aan of verwarm hem naar 230 graden.

Stap 4

Verdeel de zoete aardappels over de bodem van een ovenschaal (of 1 persoons oven schaaltjes) en doe hier de gebakken kip op. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en gratineer de kaas (tot die gesmolten is en een beetje bruin wordt).

Stap 5

Ondertussen knijp je de knoflooktenen fijn in de Griekse yoghurt met wat peper en zout, meng dit goed door en verdun hem e.v.t. met wat water. Haal de kipsalon uit de oven en doe hier de ijsbergsla, tomaat en komkommer op, serveer met de Griekse yoghurt.