Kipspies met fried van zoete aardappelen
<<Home
6 personen
5 personen
4 personen
3 personen
Punten
5
Klusjes voor de hulp Chef
– Frietjes kruiden en husselen.
– Spiesjes maken.
Tijd
55 min
Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!
Volg ons op social media
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
6 personen
- 1200 gram zoete aardappel
- 450 gram kipfilet
- 1,5 stuks paprika
- 300 gram champignon
- 255 gram magere Griekse yoghurt 0%
- 1,5 eetlepels maizena
- 0,75 theelepel komijn
- 0,75 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 stuks limoen
- 1,5 bosje verse koriander
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappels in frietjes van ongeveer 1 cm, leg de frietjes ongeveer een half uur in een kom water, hierdoor trekt het zetmeel eruit en krijg je knapperige friet.
Stap 2
Maak ondertussen de yoghurtdip. Rasp de limoen en doe die samen met wat sap bij de yoghurt, snijd de koriander fijn (bewaar een beetje voor garnering) en voeg dit toe, meng goed breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Dep de frietjes goed droog en doe ze in een kom. Meng ze met de komijn, paprikapoeder en olijfolie, hussel goed door elkaar. Bestrooi ze nu met maïzena en hussel nog een keer goed door elkaar.
Stap 4
Leg de frietjes op een bakplaat en bak ze voor 25 minuten en ondertussen kun je de kipspiesjes maken. Snijd de paprika en kip in gelijke stukken, prik ze samen met de champignons aan een prikker. Bak ze vervolgens in een koekenpan rondom bruin en gaar in ongeveer 8 minuten.
Stap 5
Serveer de spies en friet samen met de yoghurtdip en garneer af met wat verse koriander.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
5 personen
- 1000 gram zoete aardappel
- 375 gram kipfilet
- 1,25 stuks paprika
- 250 gram champignon
- 210 gram magere Griekse yoghurt 0%
- 1,25 eetlepels maizena
- 2/3 theelepel komijn
- 2/3 theelepel paprikapoeder
- 2,5 eetlepels olijfolie
- 1,25 stuks limoen
- 1,25 bosje verse koriander
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappels in frietjes van ongeveer 1 cm, leg de frietjes ongeveer een half uur in een kom water, hierdoor trekt het zetmeel eruit en krijg je knapperige friet.
Stap 2
Maak ondertussen de yoghurtdip. Rasp de limoen en doe die samen met wat sap bij de yoghurt, snijd de koriander fijn (bewaar een beetje voor garnering) en voeg dit toe, meng goed breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Dep de frietjes goed droog en doe ze in een kom. Meng ze met de komijn, paprikapoeder en olijfolie, hussel goed door elkaar. Bestrooi ze nu met maïzena en hussel nog een keer goed door elkaar.
Stap 4
Leg de frietjes op een bakplaat en bak ze voor 25 minuten en ondertussen kun je de kipspiesjes maken. Snijd de paprika en kip in gelijke stukken, prik ze samen met de champignons aan een prikker. Bak ze vervolgens in een koekenpan rondom bruin en gaar in ongeveer 8 minuten.
Stap 5
Serveer de spies en friet samen met de yoghurtdip en garneer af met wat verse koriander.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
4 personen
- 800 gram zoete aardappel
- 300 gram kipfilet
- 1 stuks paprika
- 200 gram champignon
- 170 gram magere Griekse yoghurt 0%
- 1 eetlepels maizena
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 stuks limoen
- 1 bosje verse koriander
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappels in frietjes van ongeveer 1 cm, leg de frietjes ongeveer een half uur in een kom water, hierdoor trekt het zetmeel eruit en krijg je knapperige friet.
Stap 2
Maak ondertussen de yoghurtdip. Rasp de limoen en doe die samen met wat sap bij de yoghurt, snijd de koriander fijn (bewaar een beetje voor garnering) en voeg dit toe, meng goed breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Dep de frietjes goed droog en doe ze in een kom. Meng ze met de komijn, paprikapoeder en olijfolie, hussel goed door elkaar. Bestrooi ze nu met maïzena en hussel nog een keer goed door elkaar.
Stap 4
Leg de frietjes op een bakplaat en bak ze voor 25 minuten en ondertussen kun je de kipspiesjes maken. Snijd de paprika en kip in gelijke stukken, prik ze samen met de champignons aan een prikker. Bak ze vervolgens in een koekenpan rondom bruin en gaar in ongeveer 8 minuten.
Stap 5
Serveer de spies en friet samen met de yoghurtdip en garneer af met wat verse koriander.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
3 personen
- 600 gram zoete aardappel
- 225 gram kipfilet
- 0,75 stuks paprika
- 150 gram champignon
- 125 gram magere Griekse yoghurt 0%
- 0,75 eetlepels maizena
- 1/3 theelepel komijn
- 1/3 theelepel paprikapoeder
- 1,5 eetlepels olijfolie
- 0,75 stuks limoen
- 0,75 bosje verse koriander
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de zoete aardappels in frietjes van ongeveer 1 cm, leg de frietjes ongeveer een half uur in een kom water, hierdoor trekt het zetmeel eruit en krijg je knapperige friet.
Stap 2
Maak ondertussen de yoghurtdip. Rasp de limoen en doe die samen met wat sap bij de yoghurt, snijd de koriander fijn (bewaar een beetje voor garnering) en voeg dit toe, meng goed breng op smaak met peper en zout.
Stap 3
Dep de frietjes goed droog en doe ze in een kom. Meng ze met de komijn, paprikapoeder en olijfolie, hussel goed door elkaar. Bestrooi ze nu met maïzena en hussel nog een keer goed door elkaar.
Stap 4
Leg de frietjes op een bakplaat en bak ze voor 25 minuten en ondertussen kun je de kipspiesjes maken. Snijd de paprika en kip in gelijke stukken, prik ze samen met de champignons aan een prikker. Bak ze vervolgens in een koekenpan rondom bruin en gaar in ongeveer 8 minuten.
Stap 5
Serveer de spies en friet samen met de yoghurtdip en garneer af met wat verse koriander.