Pita met vegetarische shoarma

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

2,5

Klusjes voor de hulp Chef

– Tofu snijden en kruiden.

– Knoflooksaus maken.

Tijd

40 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 575 gram tofu
  • 6 stuks volkoren pita
  • 3 stuks tomaten
  • 0,75 stuks komkommer
  • 300 gram witte kool
  • 200 milliliter magere Griekse yoghurt 0%
  • 3 eetlepels Remia frites lijn fritessaus
  • 1,5 teentjes knoflook
  • 1,5 eetlepels citroensap
  • 4,5 eetlepels bloem
  • 1,5 eetlepels shoarmakruiden
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pitabroodjes in 5 minuten af, laat ondertussen de tofu uitlekken en dep goed droog met wat keukenpapier, snijd in reepjes en dep nogmaals droog, doe de reepjes in een kom en bestrooi met de shoarma kruiden en bloem, hussel tot alles goed bedekt is.

Stap 2

Bak de tofu reepjes in 5 minuten gaar, ondertussen kun je de knoflooksaus maken. Meng de Griekse yoghurt met de de fritesaus, het citroensap. Pers hierin een knoflookteentje en breng op smaak met peper en zout. Snijd de witte kool fijn en voeg de helft van de knoflook saus hier aan toe.

Stap 3

Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Stap 4

Vul de pitabroodjes met wat koolsalade, komkommer, tomaat en tofu reepjes, serveer met wat extra knoflooksaus.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 500 gram tofu
  • 5 stuks volkoren pita
  • 2,5 stuks tomaten
  • 0,75 stuks komkommer
  • 250 gram witte kool
  • 170 milliliter magere Griekse yoghurt 0%
  • 2,5 eetlepels Remia frites lijn fritessaus
  • 1,25 teentjes knoflook
  • 1,25 eetlepels citroensap
  • 3,75 eetlepels bloem
  • 1,25 eetlepels shoarmakruiden
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pitabroodjes in 5 minuten af, laat ondertussen de tofu uitlekken en dep goed droog met wat keukenpapier, snijd in reepjes en dep nogmaals droog, doe de reepjes in een kom en bestrooi met de shoarma kruiden en bloem, hussel tot alles goed bedekt is.

Stap 2

Bak de tofu reepjes in 5 minuten gaar, ondertussen kun je de knoflooksaus maken. Meng de Griekse yoghurt met de de fritesaus, het citroensap. Pers hierin een knoflookteentje en breng op smaak met peper en zout. Snijd de witte kool fijn en voeg de helft van de knoflook saus hier aan toe.

Stap 3

Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Stap 4

Vul de pitabroodjes met wat koolsalade, komkommer, tomaat en tofu reepjes, serveer met wat extra knoflooksaus.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 425 gram tofu
  • 5 stuks volkoren pita
  • 2 stuks tomaten
  • ½ stuks komkommer
  • 200 gram witte kool
  • 125 ml magere Griekse yoghurt 0%
  • 2 eetlepels Remia frites lijn fritessaus
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepels shoarmakruiden
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pitabroodjes in 5 minuten af, laat ondertussen de tofu uitlekken en dep goed droog met wat keukenpapier, snijd in reepjes en dep nogmaals droog, doe de reepjes in een kom en bestrooi met de shoarma kruiden en bloem, hussel tot alles goed bedekt is.

Stap 2

Bak de tofu reepjes in 5 minuten gaar, ondertussen kun je de knoflooksaus maken. Meng de Griekse yoghurt met de de fritesaus, het citroensap. Pers hierin een knoflookteentje en breng op smaak met peper en zout. Snijd de witte kool fijn en voeg de helft van de knoflook saus hier aan toe.

Stap 3

Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Stap 4

Vul de pitabroodjes met wat koolsalade, komkommer, tomaat en tofu reepjes, serveer met wat extra knoflooksaus.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 350 gram tofu
  • 3 stuks volkoren pita
  • 1,5 stuks tomaten
  • 0.35 stuks komkommer
  • 150 gram witte kool
  • 80 ml magere Griekse yoghurt 0%
  • 1,5 eetlepels Remia frites lijn fritessaus
  • 0.75 teentjes knoflook
  • 0.75 eetlepels citroensap
  • 2,25 eetlepels bloem
  • 0.75 eetlepels shoarmakruiden
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pitabroodjes in 5 minuten af, laat ondertussen de tofu uitlekken en dep goed droog met wat keukenpapier, snijd in reepjes en dep nogmaals droog, doe de reepjes in een kom en bestrooi met de shoarma kruiden en bloem, hussel tot alles goed bedekt is.

Stap 2

Bak de tofu reepjes in 5 minuten gaar, ondertussen kun je de knoflooksaus maken. Meng de Griekse yoghurt met de de fritesaus, het citroensap. Pers hierin een knoflookteentje en breng op smaak met peper en zout. Snijd de witte kool fijn en voeg de helft van de knoflook saus hier aan toe.

Stap 3

Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Stap 4

Vul de pitabroodjes met wat koolsalade, komkommer, tomaat en tofu reepjes, serveer met wat extra knoflooksaus.