Hollandse ovenschotel met bloemkool

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

4

Klusjes voor de hulp Chef

– Eieren kloppen en mengen.

– Ingrediënten in de ovenschaal doen

Tijd

55 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 750 gram bloemkool
  • 450 gram spekreepjes
  • 375 gram prei
  • 1350 gram krieltjes
  • 450 milliliter creme fraiche
  • 4,5 stuks eieren
  • 3,25 theelepel mosterd
  • 1,5 handje geraspte kaas
  • tijm
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en maak roosjes van de bloemkool.

Stap 2

Kook de bloemkoolroosjes en krieltjes in 5 minuten beetgaar. Dit mag in dezelfde pan.

Stap 3

Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie. Als ze iets krokant zijn voeg je wat olijfolie en de prei toe.

Stap 4

Klop de eieren los en voeg daarbij de crème fraiche en mosterd, breng dit mengsel op smaak met peper, zout en tijm.

Stap 5

Meng de krieltjes, bloemkool, prei en spekjes in een ovenschaal, giet daarop het eiermengsel met wat geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in de oven.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 625 gram bloemkool
  • 375 gram spekreepjes
  • 320 gram prei
  • 1150 gram krieltjes
  • 375 milliliter creme fraiche
  • 3,75 stuks eieren
  • 2 theelepels mosterd
  • 1,25 handje geraspte kaas
  • tijm
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en maak roosjes van de bloemkool.

Stap 2

Kook de bloemkoolroosjes en krieltjes in 5 minuten beetgaar. Dit mag in dezelfde pan.

Stap 3

Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie. Als ze iets krokant zijn voeg je wat olijfolie en de prei toe.

Stap 4

Klop de eieren los en voeg daarbij de crème fraiche en mosterd, breng dit mengsel op smaak met peper, zout en tijm.

Stap 5

Meng de krieltjes, bloemkool, prei en spekjes in een ovenschaal, giet daarop het eiermengsel met wat geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in de oven.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 500 gram bloemkool
  • 300 gram spekreepjes
  • 250 gram prei
  • 900 gram krieltjes
  • 300 milliliter creme fraiche
  • 3 stuks eieren
  • 1½ theelepel mosterd
  • 1 handje geraspte kaas
  • tijm
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en maak roosjes van de bloemkool.

Stap 2

Kook de bloemkoolroosjes en krieltjes in 5 minuten beetgaar. Dit mag in dezelfde pan.

Stap 3

Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie. Als ze iets krokant zijn voeg je wat olijfolie en de prei toe.

Stap 4

Klop de eieren los en voeg daarbij de crème fraiche en mosterd, breng dit mengsel op smaak met peper, zout en tijm.

Stap 5

Meng de krieltjes, bloemkool, prei en spekjes in een ovenschaal, giet daarop het eiermengsel met wat geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in de oven.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 375 gram bloemkool
  • 225 gram spekreepjes
  • 180 gram prei
  • 675 gram krieltjes
  • 225 milliliter creme fraiche
  • 2,25 stuks eieren
  • 1 theelepel mosterd
  • 0,75 handje geraspte kaas
  • tijm
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en maak roosjes van de bloemkool.

Stap 2

Kook de bloemkoolroosjes en krieltjes in 5 minuten beetgaar. Dit mag in dezelfde pan.

Stap 3

Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie. Als ze iets krokant zijn voeg je wat olijfolie en de prei toe.

Stap 4

Klop de eieren los en voeg daarbij de crème fraiche en mosterd, breng dit mengsel op smaak met peper, zout en tijm.

Stap 5

Meng de krieltjes, bloemkool, prei en spekjes in een ovenschaal, giet daarop het eiermengsel met wat geraspte kaas en zet de schaal 30 minuten in de oven.