Zoete aardappel pastinaak stamppot

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

4

Klusjes voor de hulp Chef

– Walnoten crushen.

– Stampen.

Tijd

30 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 3 stuks appel
  • 1,5 kilo zoete aardappel
  • 4,5 á 6 stuks pastinaak
  • 450 gram spekreepjes
  • 125 gram rucola
  • 75 gram walnoten
  • scheutje melk
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Breng een ruime pan water aan de kook, schil ondertussen de zoete aardappel en pastinaak en snijd in stukken. kook die ongeveer 15 minuten.

Stap 2

Ondertussen bak je de spekjes krokant in een koekenpan.

Stap 3

Schil de appel en snijd in blokjes, hak de walnoten grof of crush ze onder een kleine steelpan.

Stap 4

Controleer met een mesje of de aardappel en pastinaak goed gaar zijn, als ze gaar giet je ze af en doe ze terug in de pan.

Stap 5

Stamp de aardappel en pastinaak door elkaar, voeg een scheutje melk toe om het smeuïger te maken, schep dan de spekjes, appel, walnoten en rucola door de stamppot en serveer direct.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 2,5 stuks appel
  • 1,25 kilo zoete aardappel
  • 4 á 5 stuks pastinaak
  • 375 gram spekreepjes
  • 100 gram rucola
  • 65 gram walnoten
  • scheutje melk
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Breng een ruime pan water aan de kook, schil ondertussen de zoete aardappel en pastinaak en snijd in stukken. kook die ongeveer 15 minuten.

Stap 2

Ondertussen bak je de spekjes krokant in een koekenpan.

Stap 3

Schil de appel en snijd in blokjes, hak de walnoten grof of crush ze onder een kleine steelpan.

Stap 4

Controleer met een mesje of de aardappel en pastinaak goed gaar zijn, als ze gaar giet je ze af en doe ze terug in de pan.

Stap 5

Stamp de aardappel en pastinaak door elkaar, voeg een scheutje melk toe om het smeuïger te maken, schep dan de spekjes, appel, walnoten en rucola door de stamppot en serveer direct.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 2 stuks appel
  • 1 kilo zoete aardappel
  • 3 á 4 stuks pastinaak
  • 300 gram spekreepjes
  • 75 gram rucola
  • 50 gram walnoten
  • scheutje melk
  • peper&zout

Bereiding

Stap 1

Breng een ruime pan water aan de kook, schil ondertussen de zoete aardappel en pastinaak en snijd in stukken. kook die ongeveer 15 minuten.

Stap 2

Ondertussen bak je de spekjes krokant in een koekenpan.

Stap 3

Schil de appel en snijd in blokjes, hak de walnoten grof of crush ze onder een kleine steelpan.

Stap 4

Controleer met een mesje of de aardappel en pastinaak goed gaar zijn, als ze gaar giet je ze af en doe ze terug in de pan.

Stap 5

Stamp de aardappel en pastinaak door elkaar, voeg een scheutje melk toe om het smeuïger te maken, schep dan de spekjes, appel, walnoten en rucola door de stamppot en serveer direct.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 1,5 stuks appel
  • 0,75 kilo zoete aardappel
  • 2 á 3 stuks pastinaak
  • 225 gram spekreepjes
  • 60 gram rucola
  • 40 gram walnoten
  • scheutje melk
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Breng een ruime pan water aan de kook, schil ondertussen de zoete aardappel en pastinaak en snijd in stukken. kook die ongeveer 15 minuten.

Stap 2

Ondertussen bak je de spekjes krokant in een koekenpan.

Stap 3

Schil de appel en snijd in blokjes, hak de walnoten grof of crush ze onder een kleine steelpan.

Stap 4

Controleer met een mesje of de aardappel en pastinaak goed gaar zijn, als ze gaar giet je ze af en doe ze terug in de pan.

Stap 5

Stamp de aardappel en pastinaak door elkaar, voeg een scheutje melk toe om het smeuïger te maken, schep dan de spekjes, appel, walnoten en rucola door de stamppot en serveer direct.