Kip tandoori salade

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

5

Klusjes voor de hulp Chef

– Kikkererwten kruiden en op de bakplaat doen

– Kip knippen en kruiden.(zorg voor een schonen schaar).

Tijd

35 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 600 gram kipfilet
  • 6 eetlepels tandoorikruiden
  • 225 gram veldsla
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 1,5 stuks komkommer
  • 24 stuks radijsje
  • 3 stuks kleine mango’s (of 375 gram in blokjes)
  • 765 gram kikkererwten uit blik of pot
  • 1,5 handje cashewnoten
  • 9 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels limoensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, spoel de kikkererwten af, dep ze droog en meng ze met 1 eetlepel tandoori kruiden. Verspreid ze over een bakplaat, bak ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Stap 2

Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan, snijd of knip de kip in reepjes. Meng de kip met 1 eetlepel tandoori kruiden. 1 eetlepel olijfolie en bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar.

Stap 3

Snijd de mango in blokjes en de radijs en komkommer in plakjes.

Stap 4

Meng de yoghurt met limoensap en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de sla over de borden en doe daar de mango, radijs, komkommer, kip en kikkererwten op. Schep dan de yoghurt/limoen dressing eroverheen en garneer af met wat cashewnoten.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 5 eetlepels tandoorikruiden
  • 200 gram veldsla
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 1,25 stuks komkommer
  • 20 stuks radijsje
  • 2,5 stuks kleine mango’s (of 325 gram in blokjes)
  • 650 gram kikkererwten uit blik of pot
  • 1,25 handje cashewnoten
  • 7,5 eetlepels yoghurt
  • 2,5 eetlepels limoensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, spoel de kikkererwten af, dep ze droog en meng ze met 1 eetlepel tandoori kruiden. Verspreid ze over een bakplaat, bak ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Stap 2

Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan, snijd of knip de kip in reepjes. Meng de kip met 1 eetlepel tandoori kruiden. 1 eetlepel olijfolie en bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar.

Stap 3

Snijd de mango in blokjes en de radijs en komkommer in plakjes.

Stap 4

Meng de yoghurt met limoensap en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de sla over de borden en doe daar de mango, radijs, komkommer, kip en kikkererwten op. Schep dan de yoghurt/limoen dressing eroverheen en garneer af met wat cashewnoten.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 400 gram kipfilet
  • 4 eetlepels tandoorikruiden
  • 150 gram veldsla
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 stuks komkommer
  • 16 stuks radijsje
  • 2 stuks kleine mango’s (of 250 gram in blokjes)
  • 530 gram kikkererwten uit blik of pot
  • 1 handje cashewnoten
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels limoensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, spoel de kikkererwten af, dep ze droog en meng ze met 1 eetlepel tandoori kruiden. Verspreid ze over een bakplaat, bak ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Stap 2

Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan, snijd of knip de kip in reepjes. Meng de kip met 1 eetlepel tandoori kruiden. 1 eetlepel olijfolie en bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar.

Stap 3

Snijd de mango in blokjes en de radijs en komkommer in plakjes.

Stap 4

Meng de yoghurt met limoensap en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de sla over de borden en doe daar de mango, radijs, komkommer, kip en kikkererwten op. Schep dan de yoghurt/limoen dressing eroverheen en garneer af met wat cashewnoten.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 300 gram kipfilet
  • 3 eetlepels tandoorikruiden
  • 110 gram veldsla
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 0,75 stuks komkommer
  • 12 stuks radijsje
  • 1,5 stuks kleine mango’s (of 175 gram in blokjes)
  • 400 gram kikkererwten uit blik of pot
  • 0,75 handje cashewnoten
  • 4,5 eetlepels yoghurt
  • 1,5 eetlepels limoensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, spoel de kikkererwten af, dep ze droog en meng ze met 1 eetlepel tandoori kruiden. Verspreid ze over een bakplaat, bak ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Stap 2

Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan, snijd of knip de kip in reepjes. Meng de kip met 1 eetlepel tandoori kruiden. 1 eetlepel olijfolie en bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar.

Stap 3

Snijd de mango in blokjes en de radijs en komkommer in plakjes.

Stap 4

Meng de yoghurt met limoensap en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de sla over de borden en doe daar de mango, radijs, komkommer, kip en kikkererwten op. Schep dan de yoghurt/limoen dressing eroverheen en garneer af met wat cashewnoten.