Kip tandoori salade
<<Home
6 personen
5 personen
4 personen
3 personen
Punten
5
Klusjes voor de hulp Chef
– Kikkererwten kruiden en op de bakplaat doen
– Kip knippen en kruiden.(zorg voor een schonen schaar).
Tijd
35 min
Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!
Volg ons op social media
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
6 personen
- 600 gram kipfilet
- 6 eetlepels tandoorikruiden
- 225 gram veldsla
- 6 eetlepel olijfolie
- 1,5 stuks komkommer
- 24 stuks radijsje
- 3 stuks kleine mango’s (of 375 gram in blokjes)
- 765 gram kikkererwten uit blik of pot
- 1,5 handje cashewnoten
- 9 eetlepels yoghurt
- 3 eetlepels limoensap
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, spoel de kikkererwten af, dep ze droog en meng ze met 1 eetlepel tandoori kruiden. Verspreid ze over een bakplaat, bak ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Stap 2
Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan, snijd of knip de kip in reepjes. Meng de kip met 1 eetlepel tandoori kruiden. 1 eetlepel olijfolie en bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar.
Stap 3
Snijd de mango in blokjes en de radijs en komkommer in plakjes.
Stap 4
Meng de yoghurt met limoensap en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Verdeel de sla over de borden en doe daar de mango, radijs, komkommer, kip en kikkererwten op. Schep dan de yoghurt/limoen dressing eroverheen en garneer af met wat cashewnoten.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
5 personen
- 500 gram kipfilet
- 5 eetlepels tandoorikruiden
- 200 gram veldsla
- 5 eetlepel olijfolie
- 1,25 stuks komkommer
- 20 stuks radijsje
- 2,5 stuks kleine mango’s (of 325 gram in blokjes)
- 650 gram kikkererwten uit blik of pot
- 1,25 handje cashewnoten
- 7,5 eetlepels yoghurt
- 2,5 eetlepels limoensap
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, spoel de kikkererwten af, dep ze droog en meng ze met 1 eetlepel tandoori kruiden. Verspreid ze over een bakplaat, bak ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Stap 2
Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan, snijd of knip de kip in reepjes. Meng de kip met 1 eetlepel tandoori kruiden. 1 eetlepel olijfolie en bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar.
Stap 3
Snijd de mango in blokjes en de radijs en komkommer in plakjes.
Stap 4
Meng de yoghurt met limoensap en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Verdeel de sla over de borden en doe daar de mango, radijs, komkommer, kip en kikkererwten op. Schep dan de yoghurt/limoen dressing eroverheen en garneer af met wat cashewnoten.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
4 personen
- 400 gram kipfilet
- 4 eetlepels tandoorikruiden
- 150 gram veldsla
- 4 eetlepel olijfolie
- 1 stuks komkommer
- 16 stuks radijsje
- 2 stuks kleine mango’s (of 250 gram in blokjes)
- 530 gram kikkererwten uit blik of pot
- 1 handje cashewnoten
- 6 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels limoensap
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, spoel de kikkererwten af, dep ze droog en meng ze met 1 eetlepel tandoori kruiden. Verspreid ze over een bakplaat, bak ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Stap 2
Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan, snijd of knip de kip in reepjes. Meng de kip met 1 eetlepel tandoori kruiden. 1 eetlepel olijfolie en bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar.
Stap 3
Snijd de mango in blokjes en de radijs en komkommer in plakjes.
Stap 4
Meng de yoghurt met limoensap en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Verdeel de sla over de borden en doe daar de mango, radijs, komkommer, kip en kikkererwten op. Schep dan de yoghurt/limoen dressing eroverheen en garneer af met wat cashewnoten.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
3 personen
- 300 gram kipfilet
- 3 eetlepels tandoorikruiden
- 110 gram veldsla
- 3 eetlepel olijfolie
- 0,75 stuks komkommer
- 12 stuks radijsje
- 1,5 stuks kleine mango’s (of 175 gram in blokjes)
- 400 gram kikkererwten uit blik of pot
- 0,75 handje cashewnoten
- 4,5 eetlepels yoghurt
- 1,5 eetlepels limoensap
- peper & zout
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, spoel de kikkererwten af, dep ze droog en meng ze met 1 eetlepel tandoori kruiden. Verspreid ze over een bakplaat, bak ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Stap 2
Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan, snijd of knip de kip in reepjes. Meng de kip met 1 eetlepel tandoori kruiden. 1 eetlepel olijfolie en bak de kip in ongeveer 5 minuten gaar.
Stap 3
Snijd de mango in blokjes en de radijs en komkommer in plakjes.
Stap 4
Meng de yoghurt met limoensap en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Verdeel de sla over de borden en doe daar de mango, radijs, komkommer, kip en kikkererwten op. Schep dan de yoghurt/limoen dressing eroverheen en garneer af met wat cashewnoten.