Minestronesoep

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

4

Klusjes voor de hulp Chef

– Basilicum blaadjes van de takjes halen.

– Producten in de pan doen en roeren.

Tijd

30 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 150 gram volkoren pasta (schelpjes, macaroni,
    penne)
  • 1,5 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram cannellini bonen uit blik
  • 3 blokjes groentebouillon
  • 1,5 liter water
  • 1,5 blikje tomatenpuree
  • 225 gram wortel
  • 1,5 stuks courgette
  • 150 gram bleekselderij
  • 4,5 tomaten
  • 45 gram parmazaanse kaas
  • 1,5 theelepel
  • italiaanse kruiden
  • 6 takjes basilicum

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel, selderij, tomaten en courgette in stukken.

Stap 2

Fruit in een hoge pan de ui en knoflook glazig, voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur dit even (dit doe je door het even te bakken). Voeg vervolgens de groente toe en bak dit even mee.

Stap 3

Voeg dan het water met de bouillon en Italiaanse kruiden toe en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt voeg je de pasta toe.

Stap 4

Laat de bonen uitlekken en spoel die af, voeg ze toe aan de soep als de pasta bijna gaar is. Dit is ongeveer na 10 minuten.

Stap 5

Serveer de soep met de basilicum blaadjes en de Parmezaanse kaas.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 125 gram volkoren pasta (schelpjes, macaroni,
    penne)
  • 1,25 ui
  • 2,5 teentjes knoflook
  • 240 gram cannellini bonen uit blik
  • 2,5 blokjes groentebouillon
  • 1,25 liter water
  • 1,25 blikje tomatenpuree
  • 190 gram wortel
  • 1,25 stuks courgette
  • 125 gram bleekselderij
  • 3,75 tomaten
  • 40 gram parmazaanse kaas
  • 1,25 theelepel
  • italiaanse kruiden
  • 5 takjes basilicum

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel, selderij, tomaten en courgette in stukken.

Stap 2

Fruit in een hoge pan de ui en knoflook glazig, voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur dit even (dit doe je door het even te bakken). Voeg vervolgens de groente toe en bak dit even mee.

Stap 3

Voeg dan het water met de bouillon en Italiaanse kruiden toe en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt voeg je de pasta toe.

Stap 4

Laat de bonen uitlekken en spoel die af, voeg ze toe aan de soep als de pasta bijna gaar is. Dit is ongeveer na 10 minuten.

Stap 5

Serveer de soep met de basilicum blaadjes en de Parmezaanse kaas.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 100 gram volkoren pasta (schelpjes, macaroni,
    penne)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 175 gram cannellini bonen uit blik
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 liter water
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 150 gram wortel
  • 1 stuks courgette
  • 100 gram bleekselderij
  • 3 tomaten
  • 30 gram parmazaanse kaas
  • 1 theelepel
  • italiaanse kruiden
  • 4 takjes basilicum

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel, selderij, tomaten en courgette in stukken.

Stap 2

Fruit in een hoge pan de ui en knoflook glazig, voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur dit even (dit doe je door het even te bakken). Voeg vervolgens de groente toe en bak dit even mee.

Stap 3

Voeg dan het water met de bouillon en Italiaanse kruiden toe en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt voeg je de pasta toe.

Stap 4

Laat de bonen uitlekken en spoel die af, voeg ze toe aan de soep als de pasta bijna gaar is. Dit is ongeveer na 10 minuten.

Stap 5

Serveer de soep met de basilicum blaadjes en de Parmezaanse kaas.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 75 gram volkoren pasta (schelpjes, macaroni,
    penne)
  • 0.75 ui
  • 1,5 teentjes knoflook
  • 125 gram cannellini bonen uit blik
  • 1,5 blokjes groentebouillon
  • 0,75 liter water
  • 0,75 blikje tomatenpuree
  • 110 gram wortel
  • 0,75 stuks courgette
  • 75 gram bleekselderij
  • 2,25 tomaten
  • 25 gram parmazaanse kaas
  • 0,75 theelepel
  • italiaanse kruiden
  • 3 takjes basilicum

Bereiding

Stap 1

Snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de wortel, selderij, tomaten en courgette in stukken.

Stap 2

Fruit in een hoge pan de ui en knoflook glazig, voeg dan de tomatenpuree toe en ontzuur dit even (dit doe je door het even te bakken). Voeg vervolgens de groente toe en bak dit even mee.

Stap 3

Voeg dan het water met de bouillon en Italiaanse kruiden toe en breng dit aan de kook. Wanneer het kookt voeg je de pasta toe.

Stap 4

Laat de bonen uitlekken en spoel die af, voeg ze toe aan de soep als de pasta bijna gaar is. Dit is ongeveer na 10 minuten.

Stap 5

Serveer de soep met de basilicum blaadjes en de Parmezaanse kaas.