Salade met gerookte zalm en Krieltjes

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

4

Klusjes voor de hulp Chef

– Krieltjes snijden.

– Dressing maken.

Tijd

45min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 450 gram gerookte zalm
  • 1200 gram krieltjes in schil
  • 375 gram tuinerwten (diepvries)
  • 0,75 stuks komkommer
  • 1,5 zak gemengde sla
  • 1,5 eetlepel honing
  • 3 eetlepel mosterd
  • 6 eetlepel olijfolie
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd ondertussen de krieltjes doormidden. Leg ze op een bakplaat met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. meng vast de honing, olijfolie, mosterd en citroensap tot een dressing.

Stap 2

Zet de aardappeltjes 30 minuten in de oven, breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de tuinerwten in 10 minuten gaar.

Stap 3

Snijd komkommer en gerookte zalm in kleine stukjes.

Stap 4

Verdeel de sla over de borden, doe daar de zalm, komkommer, krieltjes en erwten op.

Stap 5

Besprenkel de dressing eroverheen en breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 375 gram gerookte zalm
  • 1000 gram krieltjes in schil
  • 325 gram tuinerwten (diepvries)
  • 2/3 stuks komkommer
  • 1,25 zak gemengde sla
  • 1,25 eetlepel honing
  • 2,5 eetlepel mosterd
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 1,25 eetlepel citroensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd ondertussen de krieltjes doormidden. Leg ze op een bakplaat met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. meng vast de honing, olijfolie, mosterd en citroensap tot een dressing.

Stap 2

Zet de aardappeltjes 30 minuten in de oven, breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de tuinerwten in 10 minuten gaar.

Stap 3

Snijd komkommer en gerookte zalm in kleine stukjes.

Stap 4

Verdeel de sla over de borden, doe daar de zalm, komkommer, krieltjes en erwten op.

Stap 5

Besprenkel de dressing eroverheen en breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 300 gram gerookte zalm
  • 800 gram krieltjes in schil
  • 250 gram tuinerwten (diepvries)
  • ½ stuks komkommer
  • 1 zak gemengde sla
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd ondertussen de krieltjes doormidden. Leg ze op een bakplaat met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. meng vast de honing, olijfolie, mosterd en citroensap tot een dressing.

Stap 2

Zet de aardappeltjes 30 minuten in de oven, breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de tuinerwten in 10 minuten gaar.

Stap 3

Snijd komkommer en gerookte zalm in kleine stukjes.

Stap 4

Verdeel de sla over de borden, doe daar de zalm, komkommer, krieltjes en erwten op.

Stap 5

Besprenkel de dressing eroverheen en breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 225 gram gerookte zalm
  • 600 gram krieltjes in schil
  • 175 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1/3 stuks komkommer
  • 0,75 zak gemengde sla
  • 0,75 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 0,75 eetlepel citroensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden, snijd ondertussen de krieltjes doormidden. Leg ze op een bakplaat met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. meng vast de honing, olijfolie, mosterd en citroensap tot een dressing.

Stap 2

Zet de aardappeltjes 30 minuten in de oven, breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de tuinerwten in 10 minuten gaar.

Stap 3

Snijd komkommer en gerookte zalm in kleine stukjes.

Stap 4

Verdeel de sla over de borden, doe daar de zalm, komkommer, krieltjes en erwten op.

Stap 5

Besprenkel de dressing eroverheen en breng op smaak met zout en peper.