Couscous met broccoli en zalm
<<Home
6 personen
5 personen
4 personen
3 personen
Punten
4
Klusjes voor de hulp Chef
– Zalm droogdeppen en besprenkelen met citroensap en kruiden.
– Tomaatjes knippen (zorg voor een schone schaar).
Tijd
30 min
Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!
Volg ons op social media
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
6 personen
- 420 gram volkoren couscous
- 900 gram broccoli
- 6 stuks zalm
- 1,5 blokje bouillon
- 180 gram gedroogde tomaten
- 6 eetlepel pijnboompitten
- 6 eetlepel citroensap
- 1,5 snuf paprikapoeder
- 1,5 snuf zwarte peper
- 1,5 snuf gedroogde peterselie
Bereiding
Stap 1
Dep de zalm droog met wat papier en besprenkel met de citroensap en wat peper, zout en peterselie.
Stap 2
Bereid de couscous volgens de verpakking (dit hoeft niet gekookt te worden).
Stap 3
Snijd ondertussen roosjes van de broccoli en knip de tomaatjes kleiner. Kook (5 minuten) of stoom (10minuten) de broccoli gaar.
Stap 4
Doe de couscous in een ruime pan, voeg hierbij de paprikapoeder en zwarte peper toe, giet de broccoli af en voeg dit samen met de tomaatjes toe.
Stap 5
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm om en om gaar, ongeveer 2 minuten per kant. hij mag nog rosé zijn van binnen, wil je dit niet laat de zalm dan nog 2 minuten met de deksel op de pan op middehoog vuur zachtjes doorgaren.
Stap 6
Serveer de couscous samen met de zalm en garneer af met de pijnboompitten en wat peterselie.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
5 personen
- 350 gram volkoren couscous
- 750 gram broccoli
- 5 stuks zalm
- 1,25 blokje bouillon
- 150 gram gedroogde tomaten
- 5 eetlepel pijnboompitten
- 5 eetlepel citroensap
- 1,25 snuf paprikapoeder
- 1,25 snuf zwarte peper
- 1,25 snuf gedroogde peterselie
Bereiding
Stap 1
Dep de zalm droog met wat papier en besprenkel met de citroensap en wat peper, zout en peterselie.
Stap 2
Bereid de couscous volgens de verpakking (dit hoeft niet gekookt te worden).
Stap 3
Snijd ondertussen roosjes van de broccoli en knip de tomaatjes kleiner. Kook (5 minuten) of stoom (10minuten) de broccoli gaar.
Stap 4
Doe de couscous in een ruime pan, voeg hierbij de paprikapoeder en zwarte peper toe, giet de broccoli af en voeg dit samen met de tomaatjes toe.
Stap 5
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm om en om gaar, ongeveer 2 minuten per kant. hij mag nog rosé zijn van binnen, wil je dit niet laat de zalm dan nog 2 minuten met de deksel op de pan op middehoog vuur zachtjes doorgaren.
Stap 6
Serveer de couscous samen met de zalm en garneer af met de pijnboompitten en wat peterselie.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
4 personen
- 280 gram volkoren couscous
- 600 gram broccoli
- 4 stuks zalm
- 1 blokje bouillon
- 120 gram gedroogde tomaten
- 4 eetlepel pijnboompitten
- 4 eetlepel citroensap
- 1 snuf paprikapoeder
- 1 snuf zwarte peper
- 1 snuf gedroogde peterselie
Bereiding
Stap 1
Dep de zalm droog met wat papier en besprenkel met de citroensap en wat peper, zout en peterselie.
Stap 2
Bereid de couscous volgens de verpakking (dit hoeft niet gekookt te worden).
Stap 3
Snijd ondertussen roosjes van de broccoli en knip de tomaatjes kleiner. Kook (5 minuten) of stoom (10minuten) de broccoli gaar.
Stap 4
Doe de couscous in een ruime pan, voeg hierbij de paprikapoeder en zwarte peper toe, giet de broccoli af en voeg dit samen met de tomaatjes toe.
Stap 5
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm om en om gaar, ongeveer 2 minuten per kant. hij mag nog rosé zijn van binnen, wil je dit niet laat de zalm dan nog 2 minuten met de deksel op de pan op middehoog vuur zachtjes doorgaren.
Stap 6
Serveer de couscous samen met de zalm en garneer af met de pijnboompitten en wat peterselie.
Ingrediënten / boodschappenlijstje:
3 personen
- 210 gram volkoren couscous
- 450 gram broccoli
- 3 stuks zalm
- 0,75 blokje bouillon
- 90 gram gedroogde tomaten
- 3 eetlepel pijnboompitten
- 3 eetlepel citroensap
- 0,75 snuf paprikapoeder
- 0,75 snuf zwarte peper
- 0,75 snuf gedroogde peterselie
Bereiding
Stap 1
Dep de zalm droog met wat papier en besprenkel met de citroensap en wat peper, zout en peterselie.
Stap 2
Bereid de couscous volgens de verpakking (dit hoeft niet gekookt te worden).
Stap 3
Snijd ondertussen roosjes van de broccoli en knip de tomaatjes kleiner. Kook (5 minuten) of stoom (10minuten) de broccoli gaar.
Stap 4
Doe de couscous in een ruime pan, voeg hierbij de paprikapoeder en zwarte peper toe, giet de broccoli af en voeg dit samen met de tomaatjes toe.
Stap 5
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm om en om gaar, ongeveer 2 minuten per kant. hij mag nog rosé zijn van binnen, wil je dit niet laat de zalm dan nog 2 minuten met de deksel op de pan op middehoog vuur zachtjes doorgaren.
Stap 6
Serveer de couscous samen met de zalm en garneer af met de pijnboompitten en wat peterselie.