Couscous met broccoli en zalm

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

4

Klusjes voor de hulp Chef

– Zalm droogdeppen en besprenkelen met citroensap en kruiden.

– Tomaatjes knippen (zorg voor een schone schaar).

Tijd

30 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 420 gram volkoren couscous
  • 900 gram broccoli
  • 6 stuks zalm
  • 1,5 blokje bouillon
  • 180 gram gedroogde tomaten
  • 6 eetlepel pijnboompitten
  • 6 eetlepel citroensap
  • 1,5 snuf paprikapoeder
  • 1,5 snuf zwarte peper
  • 1,5 snuf gedroogde peterselie

Bereiding

Stap 1

Dep de zalm droog met wat papier en besprenkel met de citroensap en wat peper, zout en peterselie.

Stap 2

Bereid de couscous volgens de verpakking (dit hoeft niet gekookt te worden).

Stap 3

Snijd ondertussen roosjes van de broccoli en knip de tomaatjes kleiner. Kook (5 minuten) of stoom (10minuten) de broccoli gaar.

Stap 4

Doe de couscous in een ruime pan, voeg hierbij de paprikapoeder en zwarte peper toe, giet de broccoli af en voeg dit samen met de tomaatjes toe.

Stap 5

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm om en om gaar, ongeveer 2 minuten per kant. hij mag nog rosé zijn van binnen, wil je dit niet laat de zalm dan nog 2 minuten met de deksel op de pan op middehoog vuur zachtjes doorgaren.

Stap 6

Serveer de couscous samen met de zalm en garneer af met de pijnboompitten en wat peterselie.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 350 gram volkoren couscous
  • 750 gram broccoli
  • 5 stuks zalm
  • 1,25 blokje bouillon
  • 150 gram gedroogde tomaten
  • 5 eetlepel pijnboompitten
  • 5 eetlepel citroensap
  • 1,25 snuf paprikapoeder
  • 1,25 snuf zwarte peper
  • 1,25 snuf gedroogde peterselie

Bereiding

Stap 1

Dep de zalm droog met wat papier en besprenkel met de citroensap en wat peper, zout en peterselie.

Stap 2

Bereid de couscous volgens de verpakking (dit hoeft niet gekookt te worden).

Stap 3

Snijd ondertussen roosjes van de broccoli en knip de tomaatjes kleiner. Kook (5 minuten) of stoom (10minuten) de broccoli gaar.

Stap 4

Doe de couscous in een ruime pan, voeg hierbij de paprikapoeder en zwarte peper toe, giet de broccoli af en voeg dit samen met de tomaatjes toe.

Stap 5

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm om en om gaar, ongeveer 2 minuten per kant. hij mag nog rosé zijn van binnen, wil je dit niet laat de zalm dan nog 2 minuten met de deksel op de pan op middehoog vuur zachtjes doorgaren.

Stap 6

Serveer de couscous samen met de zalm en garneer af met de pijnboompitten en wat peterselie.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 280 gram volkoren couscous
  • 600 gram broccoli
  • 4 stuks zalm
  • 1 blokje bouillon
  • 120 gram gedroogde tomaten
  • 4 eetlepel pijnboompitten
  • 4 eetlepel citroensap
  • 1 snuf paprikapoeder
  • 1 snuf zwarte peper
  • 1 snuf gedroogde peterselie

Bereiding

Stap 1

Dep de zalm droog met wat papier en besprenkel met de citroensap en wat peper, zout en peterselie.

Stap 2

Bereid de couscous volgens de verpakking (dit hoeft niet gekookt te worden).

Stap 3

Snijd ondertussen roosjes van de broccoli en knip de tomaatjes kleiner. Kook (5 minuten) of stoom (10minuten) de broccoli gaar.

Stap 4

Doe de couscous in een ruime pan, voeg hierbij de paprikapoeder en zwarte peper toe, giet de broccoli af en voeg dit samen met de tomaatjes toe.

Stap 5

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm om en om gaar, ongeveer 2 minuten per kant. hij mag nog rosé zijn van binnen, wil je dit niet laat de zalm dan nog 2 minuten met de deksel op de pan op middehoog vuur zachtjes doorgaren.

Stap 6

Serveer de couscous samen met de zalm en garneer af met de pijnboompitten en wat peterselie.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 210 gram volkoren couscous
  • 450 gram broccoli
  • 3 stuks zalm
  • 0,75 blokje bouillon
  • 90 gram gedroogde tomaten
  • 3 eetlepel pijnboompitten
  • 3 eetlepel citroensap
  • 0,75 snuf paprikapoeder
  • 0,75 snuf zwarte peper
  • 0,75 snuf gedroogde peterselie

Bereiding

Stap 1

Dep de zalm droog met wat papier en besprenkel met de citroensap en wat peper, zout en peterselie.

Stap 2

Bereid de couscous volgens de verpakking (dit hoeft niet gekookt te worden).

Stap 3

Snijd ondertussen roosjes van de broccoli en knip de tomaatjes kleiner. Kook (5 minuten) of stoom (10minuten) de broccoli gaar.

Stap 4

Doe de couscous in een ruime pan, voeg hierbij de paprikapoeder en zwarte peper toe, giet de broccoli af en voeg dit samen met de tomaatjes toe.

Stap 5

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm om en om gaar, ongeveer 2 minuten per kant. hij mag nog rosé zijn van binnen, wil je dit niet laat de zalm dan nog 2 minuten met de deksel op de pan op middehoog vuur zachtjes doorgaren.

Stap 6

Serveer de couscous samen met de zalm en garneer af met de pijnboompitten en wat peterselie.