Italiaans gevulde courgette

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

5

Klusjes voor de hulp Chef

– courgettes uithollen met een lepel.

– mozzarella scheuren.

Tijd

40 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 3 stuks grote courgette
  • 450 gram (vega) gehakt
  • 300 ml tomatensaus
  • 3 stuks tomaten
  • 200 gram champignons
  • 0,75 bol mozzarella
  • 6 takjes verse basilicum
  • 1,5 stuks ui
  • 1,5 stuks knoflookteen
  • 1,5 theelepel Italiaanse kruiden

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd ondertussen de courgettes in de lengte door en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Bestrooi ze met peper en zout en zet ze 10 minuten in de oven.

Stap 2

Snijd nu de champignons en tomaat klein (verwijder het waterige stuk uit de tomaat). Snipper de ui en knoflook fijn en hak de basilicum grof.

Stap 3

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook, voeg na 2 minuten het (vega)gehakt toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg nu de champignons en tomatenstukjes toe. Als de champignons bijna gaar zijn voeg je de tomatensaus, Italiaanse kruiden en basilicum toe. Laat dit 10 minuten pruttelen.

Stap 4

Haal de courgettes uit de oven en vul ze royaal met het (vega)gehakt mengsel, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de courgettes.

Stap 5

 Plaats de courgettes nog 15 minuten terug in de oven.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 2,5 stuks grote courgette
  • 375 gram (vega) gehakt
  • 250 ml tomatensaus
  • 2,5 stuks tomaten
  • 160 gram champignons
  • 0,75 bol mozzarella
  • 5 takjes verse basilicum
  • 1,25 stuks ui
  • 1,25 stuks knoflookteen
  • 1,25 theelepel Italiaanse kruiden

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd ondertussen de courgettes in de lengte door en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Bestrooi ze met peper en zout en zet ze 10 minuten in de oven.

Stap 2

Snijd nu de champignons en tomaat klein (verwijder het waterige stuk uit de tomaat). Snipper de ui en knoflook fijn en hak de basilicum grof.

Stap 3

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook, voeg na 2 minuten het (vega)gehakt toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg nu de champignons en tomatenstukjes toe. Als de champignons bijna gaar zijn voeg je de tomatensaus, Italiaanse kruiden en basilicum toe. Laat dit 10 minuten pruttelen.

Stap 4

Haal de courgettes uit de oven en vul ze royaal met het (vega)gehakt mengsel, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de courgettes.

Stap 5

 Plaats de courgettes nog 15 minuten terug in de oven.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 2 stuks grote courgette
  • 300 gram (vega) gehakt
  • 200 ml tomatensaus
  • 2 stuks tomaten
  • 125 gram champignons
  • 0,5 bol mozzarella
  • 4 takjes verse basilicum
  • 1 stuks ui
  • 1 stuks knoflookteen
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd ondertussen de courgettes in de lengte door en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Bestrooi ze met peper en zout en zet ze 10 minuten in de oven.

Stap 2

Snijd nu de champignons en tomaat klein (verwijder het waterige stuk uit de tomaat). Snipper de ui en knoflook fijn en hak de basilicum grof.

Stap 3

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook, voeg na 2 minuten het (vega)gehakt toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg nu de champignons en tomatenstukjes toe. Als de champignons bijna gaar zijn voeg je de tomatensaus, Italiaanse kruiden en basilicum toe. Laat dit 10 minuten pruttelen.

Stap 4

Haal de courgettes uit de oven en vul ze royaal met het (vega)gehakt mengsel, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de courgettes.

Stap 5

 Plaats de courgettes nog 15 minuten terug in de oven.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 1,5 stuks grote courgette
  • 225 gram (vega) gehakt
  • 150 ml tomatensaus
  • 1,5 stuks tomaten
  • 100  gram champignons
  • 0,3 bol mozzarella
  • 3 takjes verse basilicum
  • 0,75 stuks ui
  • 0,75 stuks knoflookteen
  • 0,75 theelepel Italiaanse kruiden

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd ondertussen de courgettes in de lengte door en haal de zaadlijsten eruit met een lepel. Bestrooi ze met peper en zout en zet ze 10 minuten in de oven.

Stap 2

Snijd nu de champignons en tomaat klein (verwijder het waterige stuk uit de tomaat). Snipper de ui en knoflook fijn en hak de basilicum grof.

Stap 3

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook, voeg na 2 minuten het (vega)gehakt toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg nu de champignons en tomatenstukjes toe. Als de champignons bijna gaar zijn voeg je de tomatensaus, Italiaanse kruiden en basilicum toe. Laat dit 10 minuten pruttelen.

Stap 4

Haal de courgettes uit de oven en vul ze royaal met het (vega)gehakt mengsel, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de courgettes.

Stap 5

 Plaats de courgettes nog 15 minuten terug in de oven.