Mediteraanse vis met paprika

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

4

Klusjes voor de hulp Chef

– Amandelen crushen met bijv. een klein steelpannetje of een koffie mok.

– Ovenschaal invetten en vis kruiden.

Tijd

40 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 6 stukken witvis (bijv. pangasius)
  • 6 á 7 stuks geroosterde paprika’s uit pot
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 60 gram paneermeel
  • 2/3 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 teentje knoflook
  • 40 gram amandelen
  • 1,5 sjalotje
  • 110 gram feta
  • 6 takjes verse peterselie
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes, hak de knoflook, peterselie en het sjalotje fijn en voeg bij de paprika.Plet de amandelen fijn onder een koeken pan en voeg bij het mengsel.

Stap 3

Voeg de paprikapoeder, paneermeel, citroensap en een scheutje olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 4

Leg de vis in een ingevette ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout. Schep hier het paprikamengsel op en verkruimel de feta eroverheen.

Stap 5

Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 5 stukken witvis (bijv. pangasius)
  • 4 á 5 stuks geroosterde paprika’s uit pot
  • 1,25 eetlepel citroensap
  • 50 gram paneermeel
  • 2/3 theelepel paprikapoeder
  • 1,25 teentje knoflook
  • 35 gram amandelen
  • 1,25 sjalotje
  • 100 gram feta
  • 5 takjes verse peterselie
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes, hak de knoflook, peterselie en het sjalotje fijn en voeg bij de paprika.Plet de amandelen fijn onder een koeken pan en voeg bij het mengsel.

Stap 3

Voeg de paprikapoeder, paneermeel, citroensap en een scheutje olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 4

Leg de vis in een ingevette ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout. Schep hier het paprikamengsel op en verkruimel de feta eroverheen.

Stap 5

Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 4 stukken witvis (bijv. pangasius)
  • 3 á 4 stuks geroosterde paprika’s uit pot
  • 1 eetlepel citroensap
  • 40 gram paneermeel
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram amandelen
  • 1 sjalotje
  • 75 gram feta
  • 4 takjes verse peterselie
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes, hak de knoflook, peterselie en het sjalotje fijn en voeg bij de paprika.Plet de amandelen fijn onder een koeken pan en voeg bij het mengsel.

Stap 3

Voeg de paprikapoeder, paneermeel, citroensap en een scheutje olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 4

Leg de vis in een ingevette ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout. Schep hier het paprikamengsel op en verkruimel de feta eroverheen.

Stap 5

Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 3 stukken witvis (bijv. pangasius)
  • 2 á 3 stuks geroosterde paprika’s uit pot
  • 0,75 eetlepel citroensap
  • 30 gram paneermeel
  • 1/3 theelepel paprikapoeder
  • 0,75 teentje knoflook
  • 20 gram amandelen
  • 0,75 sjalotje
  • 60 gram feta
  • 3 takjes verse peterselie
  • scheutje olijfolie

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes, hak de knoflook, peterselie en het sjalotje fijn en voeg bij de paprika.Plet de amandelen fijn onder een koeken pan en voeg bij het mengsel.

Stap 3

Voeg de paprikapoeder, paneermeel, citroensap en een scheutje olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 4

Leg de vis in een ingevette ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout. Schep hier het paprikamengsel op en verkruimel de feta eroverheen.

Stap 5

Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.