Caprese bowl met kip

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

4

Klusjes voor de hulp Chef

– Tomaatjes snijden.

– Dressing maken.

Tijd

20

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 6 stuks kipfilet
  • 300 gram bladspinazie
  • 18 plakjes bacon
  • 3 zakken mozzarellabolletjes
  • 750 gram cherrytomaatjes
  • 3 stuks avocado
  • 3 eetlepels pijnboompit
  • 6 takjes verse basilicum
  • 6 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ,5 theelepels citroensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bak hierin de kip in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar afhankelijk van de dikte. Snijd na het bakken in reepjes.

Stap 2

Maak ondertussen de dressing, meng de honig, olijfolie, citroensap, balsamicoazijn met wat peper en zout.

Stap 3

Snijd de bacon in reepjes. Snijd de avocado’s open en haal de pit eruit (met een lepel kun je makkelijk tussen de schil en het vruchtvlees komen en de schil van het vruchtvlees halen) Snijd in stukjes en halveer de tomaatjes.

Stap 4

Verdeel de spinazie over de borden, leg hier op de bacon, avocado, mozzarella bolletjes en tomaatjes en besprenkel met dressing. Leg hierop de kip reepjes en garneer af met wat pijnboompitten en verse basilicum.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 5 stuks kipfilet
  • 250 gram bladspinazie
  • 15 plakjes bacon
  • 2,5 zakken mozzarellabolletjes
  • 675 gram cherrytomaatjes
  • 2,5 stuks avocado
  • 2,5 eetlepels pijnboompit
  • 5 takjes verse basilicum
  • 5 eetlepels balsamicoazijn
  • 2,5 eetlepels honing
  • 2,5 eetlepels olijfolie
  • 1,25 theelepels citroensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bak hierin de kip in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar afhankelijk van de dikte. Snijd na het bakken in reepjes.

Stap 2

Maak ondertussen de dressing, meng de honig, olijfolie, citroensap, balsamicoazijn met wat peper en zout.

Stap 3

Snijd de bacon in reepjes. Snijd de avocado’s open en haal de pit eruit (met een lepel kun je makkelijk tussen de schil en het vruchtvlees komen en de schil van het vruchtvlees halen) Snijd in stukjes en halveer de tomaatjes.

Stap 4

Verdeel de spinazie over de borden, leg hier op de bacon, avocado, mozzarella bolletjes en tomaatjes en besprenkel met dressing. Leg hierop de kip reepjes en garneer af met wat pijnboompitten en verse basilicum.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 4 stuks kipfilet
  • 200 gram bladspinazie
  • 12 plakjes bacon
  • 2 zakken mozzarellabolletjes
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 2 stuks avocado
  • 2 eetlepels pijnboompit
  • 4 takjes verse basilicum
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bak hierin de kip in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar afhankelijk van de dikte. Snijd na het bakken in reepjes.

Stap 2

Maak ondertussen de dressing, meng de honig, olijfolie, citroensap, balsamicoazijn met wat peper en zout.

Stap 3

Snijd de bacon in reepjes. Snijd de avocado’s open en haal de pit eruit (met een lepel kun je makkelijk tussen de schil en het vruchtvlees komen en de schil van het vruchtvlees halen) Snijd in stukjes en halveer de tomaatjes.

Stap 4

Verdeel de spinazie over de borden, leg hier op de bacon, avocado, mozzarella bolletjes en tomaatjes en besprenkel met dressing. Leg hierop de kip reepjes en garneer af met wat pijnboompitten en verse basilicum.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 3 stuks kipfilet
  • 150 gram bladspinazie
  • 9 plakjes bacon
  • 1,5 zakken mozzarellabolletjes
  • 375 gram cherrytomaatjes
  • 1,5 stuks avocado
  • 1,5 eetlepels pijnboompit
  • 3 takjes verse basilicum
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1,5 eetlepels honing
  • 1,5 eetlepels olijfolie
  • 0,75 theelepel citroensap
  • peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verhit wat olijfolie in een koekenpan, bak hierin de kip in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar afhankelijk van de dikte. Snijd na het bakken in reepjes.

Stap 2

Maak ondertussen de dressing, meng de honig, olijfolie, citroensap, balsamicoazijn met wat peper en zout.

Stap 3

Snijd de bacon in reepjes. Snijd de avocado’s open en haal de pit eruit (met een lepel kun je makkelijk tussen de schil en het vruchtvlees komen en de schil van het vruchtvlees halen) Snijd in stukjes en halveer de tomaatjes.

Stap 4

Verdeel de spinazie over de borden, leg hier op de bacon, avocado, mozzarella bolletjes en tomaatjes en besprenkel met dressing. Leg hierop de kip reepjes en garneer af met wat pijnboompitten en verse basilicum.