Curry in a hurry

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

4

Klusjes voor de hulp Chef

– Helpen met roeren.

– Snijden van de zalm.

Tijd

15 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 1,5 ui
  • 3 flinke eetlepels kruidenpasta korma (bv Patak of Kumar’s)
  • 300 ml kokosmelk of kokoscreme
  • 200 gr rijst
  • 300 gr paksoi
  • verse koriander
  • 375 gr zalm
  • olie om te bakken

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de verpakking, snipper ondertussen de ui en koriander fijn en snijd de paksoi en zalm in stukken.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui. Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee, voeg de zalm stukken toe en verwarm 2 minuten in de kruidenpasta.

Stap 3

Roer de kokosmelk erdoor en voeg de paksoi toe, laat nog 5 minuten pruttelen, serveer de curry met de rijst en garneer af met wat verse koriander.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 1,25 ui
  • 2,5 flinke eetlepels kruidenpasta korma (bv Patak of Kumar’s)
  • 250 ml kokosmelk of kokoscreme
  • 165 gr rijst
  • 250 gr paksoi
  • verse koriander
  • 310 gr zalm
  • olie om te bakken

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de verpakking, snipper ondertussen de ui en koriander fijn en snijd de paksoi en zalm in stukken.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui. Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee, voeg de zalm stukken toe en verwarm 2 minuten in de kruidenpasta.

Stap 3

Roer de kokosmelk erdoor en voeg de paksoi toe, laat nog 5 minuten pruttelen, serveer de curry met de rijst en garneer af met wat verse koriander.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 1 ui
  • 2 flinke eetlepels kruidenpasta korma (bv Patak of Kumar’s)
  • 200 ml kokosmelk of kokoscreme
  • 130 gr rijst
  • 200 gr paksoi
  • verse koriander
  • 250 gr zalm
  • olie om te bakken

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de verpakking, snipper ondertussen de ui en koriander fijn en snijd de paksoi en zalm in stukken.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui. Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee, voeg de zalm stukken toe en verwarm 2 minuten in de kruidenpasta.

Stap 3

Roer de kokosmelk erdoor en voeg de paksoi toe, laat nog 5 minuten pruttelen, serveer de curry met de rijst en garneer af met wat verse koriander.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 0,75 ui
  • 1,5 flinke eetlepels kruidenpasta korma (bv Patak of Kumar’s)
  • 150 ml kokosmelk of kokoscreme
  • 95 gr rijst
  • 150 gr paksoi
  • verse koriander
  • 190 gr zalm
  • olie om te bakken

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de verpakking, snipper ondertussen de ui en koriander fijn en snijd de paksoi en zalm in stukken.

Stap 2

Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit hierin de ui. Voeg de kruidenpasta toe en bak kort mee, voeg de zalm stukken toe en verwarm 2 minuten in de kruidenpasta.

Stap 3

Roer de kokosmelk erdoor en voeg de paksoi toe, laat nog 5 minuten pruttelen, serveer de curry met de rijst en garneer af met wat verse koriander.