Gevulde zoete aardappel met chili con carne

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

5

Klusjes voor de hulp Chef

– Zoete aardappels wassen.

– Zoete aardappels vullen.

Tijd

30 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

6 personen

  • 6 stuks middelgrote zoete aardappel
  • 1,5 stuks paprika
  • 300 gram gehakt
  • 1,5 blikje tomatenpuree
  • 240 gram mais uit blik
  • 200 gram kidneybonen uit blik
  • 600 ml gezeefde tomaten
  • 1,5 stuks rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram zure room
  • 1,5 theelepel kruidenmix chili con carne
  • peterselie voor garnering
  • guacamole

Bereiding

Stap 1

Was de zoete aardappels en dep ze droog. Pof ze in de oven door ze op een bakplaat te leggen en ze 45 minuten op 200 graden te bakken en af en toe te draaien. Je kunt ze ook in de magnetron in een afgeslote kom poffen in 8 minuten

Stap 2

Hak ondertussen de rode ui en knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes en laat de bonen en mais uitlekken. fruit de ui en knoflook even en voeg daarna de paprika en gehakt toe en bak dit gaar.

Stap 3

Voeg nu de chili con carne kruidenmix, gezeefde tomaten, tomaten puree, mais en bonen toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 4

Snijd de zoeten aardappels net niet helemaal open en vol ze met de chili, garneer af met de zure room, guacamole en peterselie.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

5 personen

  • 5 stuks middelgrote zoete aardappel
  • 1,25 stuks paprika
  • 270 gram gehakt
  • 1,25 blikje tomatenpuree
  • 200 gram mais uit blik
  • 160 gram kidneybonen uit blik
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1,25 stuks rode ui
  • 2,5 teentjes knoflook
  • 160 gram zure room
  • 1,25 theelepel kruidenmix chili con carne
  • peterselie voor garnering
  • guacamole

Bereiding

Stap 1

Was de zoete aardappels en dep ze droog. Pof ze in de oven door ze op een bakplaat te leggen en ze 45 minuten op 200 graden te bakken en af en toe te draaien. Je kunt ze ook in de magnetron in een afgeslote kom poffen in 8 minuten

Stap 2

Hak ondertussen de rode ui en knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes en laat de bonen en mais uitlekken. fruit de ui en knoflook even en voeg daarna de paprika en gehakt toe en bak dit gaar.

Stap 3

Voeg nu de chili con carne kruidenmix, gezeefde tomaten, tomaten puree, mais en bonen toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 4

Snijd de zoeten aardappels net niet helemaal open en vol ze met de chili, garneer af met de zure room, guacamole en peterselie.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

4 personen

  • 4 stuks middelgrote zoete aardappel
  • 1 stuks paprika
  • 200 gram gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 160 gram mais uit blik
  • 125 gram kidneybonen uit blik
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 1 stuks rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram zure room
  • 1 theelepel kruidenmix chili con carne
  • peterselie voor garnering
  • guacamole

Bereiding

Stap 1

Was de zoete aardappels en dep ze droog. Pof ze in de oven door ze op een bakplaat te leggen en ze 45 minuten op 200 graden te bakken en af en toe te draaien. Je kunt ze ook in de magnetron in een afgeslote kom poffen in 8 minuten

Stap 2

Hak ondertussen de rode ui en knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes en laat de bonen en mais uitlekken. fruit de ui en knoflook even en voeg daarna de paprika en gehakt toe en bak dit gaar.

Stap 3

Voeg nu de chili con carne kruidenmix, gezeefde tomaten, tomaten puree, mais en bonen toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 4

Snijd de zoeten aardappels net niet helemaal open en vol ze met de chili, garneer af met de zure room, guacamole en peterselie.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

3 personen

  • 3 stuks middelgrote zoete aardappel
  • 0,75 stuks paprika
  • 150 gram gehakt
  • 0,75 blikje tomatenpuree
  • 120 gram mais uit blik
  • 90 gram kidneybonen uit blik
  • 300 ml gezeefde tomaten
  • 0,75 stuks rode ui
  • 1,5 teentjes knoflook
  • 90 gram zure room
  • 0,75 theelepel kruidenmix chili con carne
  • peterselie voor garnering
  • guacamole

Bereiding

Stap 1

Was de zoete aardappels en dep ze droog. Pof ze in de oven door ze op een bakplaat te leggen en ze 45 minuten op 200 graden te bakken en af en toe te draaien. Je kunt ze ook in de magnetron in een afgeslote kom poffen in 8 minuten

Stap 2

Hak ondertussen de rode ui en knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes en laat de bonen en mais uitlekken. fruit de ui en knoflook even en voeg daarna de paprika en gehakt toe en bak dit gaar.

Stap 3

Voeg nu de chili con carne kruidenmix, gezeefde tomaten, tomaten puree, mais en bonen toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 4

Snijd de zoeten aardappels net niet helemaal open en vol ze met de chili, garneer af met de zure room, guacamole en peterselie.