Quesadilla´s met gehakt

6 personen

5 personen

4 personen

3 personen

Punten

2,5

Klusjes voor de hulp Chef

– Helpen met bakken van de gehakt en groenten.

– De wraps vullen.

Tijd

30 min

Gezond eten leuk en makkelijk voor het hele gezin!

Volg ons op social media

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

 6 personen

  • 600 gram gehakt
  • 6 stuks volkorenwraps
  • 6 eetlepels mais
  • 3 stuks paprika
  • 1 ,5 theelepel komijn
  • 1 ,5 theelepel paprikapoeder
  • 3/4 theelepel chilipoeder
  • 3/4 theelepel oregano
  • 1,5 handje geraspte kaas
  • naar smaak jalapeno
  • naar smaak zure room
  • naar smaak peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin. Breng op smaak met de kruiden.

Stap 2

Snijd de paprika (en eventueel de jalapeno) in stukjes en voeg bij het gehakt.

Stap 3

Leg een wrap in een droge koekenpan en schep ¼ van het gehakt op 1 helft van de wrap. Schep hier wat mais en kaas op

Stap 4

Vouw de wrap dubbel en bak 2 á 3 minuten op 1 kant, draai hem om en bak ook de andere zijde licht krokant.

Stap 5

Serveer de quesedilla’s met de zure room.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

 5 personen

  • 500 gram gehakt
  • 5 stuks volkorenwraps
  • 5 eetlepels mais
  • 2,5 stuks paprika
  • 1,3 theelepel komijn
  • 1 ,3 theelepel paprikapoeder
  • 2/3 theelepel chilipoeder
  • 2/3 theelepel oregano
  • 1.3 handje geraspte kaas
  • naar smaak jalapeno
  • naar smaak zure room
  • naar smaak peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin. Breng op smaak met de kruiden.

Stap 2

Snijd de paprika (en eventueel de jalapeno) in stukjes en voeg bij het gehakt.

Stap 3

Leg een wrap in een droge koekenpan en schep ¼ van het gehakt op 1 helft van de wrap. Schep hier wat mais en kaas op

Stap 4

Vouw de wrap dubbel en bak 2 á 3 minuten op 1 kant, draai hem om en bak ook de andere zijde licht krokant.

Stap 5

Serveer de quesedilla’s met de zure room.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

 4 personen

  • 400 gram gehakt
  • 4 stuks volkorenwraps
  • 4 eetlepels mais
  • 2 stuks paprika
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel oregano
  • 1 handje geraspte kaas
  • naar smaak jalapeno
  • naar smaak zure room
  • naar smaak peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin. Breng op smaak met de kruiden.

Stap 2

Snijd de paprika (en eventueel de jalapeno) in stukjes en voeg bij het gehakt.

Stap 3

Leg een wrap in een droge koekenpan en schep ¼ van het gehakt op 1 helft van de wrap. Schep hier wat mais en kaas op

Stap 4

Vouw de wrap dubbel en bak 2 á 3 minuten op 1 kant, draai hem om en bak ook de andere zijde licht krokant.

Stap 5

Serveer de quesedilla’s met de zure room.

Ingrediënten / boodschappenlijstje:

 3 personen

  • 300 gram gehakt
  • 3 stuks volkorenwraps
  • 3 eetlepels mais
  • 1.5 stuks paprika
  • 0,75 theelepel komijn
  • 0,75 theelepel paprikapoeder
  • 1/3 theelepel chilipoeder
  • 1/3 theelepel oregano
  • 0,75 handje geraspte kaas
  • naar smaak jalapeno
  • naar smaak zure room
  • naar smaak peper & zout

Bereiding

Stap 1

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin. Breng op smaak met de kruiden.

Stap 2

Snijd de paprika (en eventueel de jalapeno) in stukjes en voeg bij het gehakt.

Stap 3

Leg een wrap in een droge koekenpan en schep ¼ van het gehakt op 1 helft van de wrap. Schep hier wat mais en kaas op

Stap 4

Vouw de wrap dubbel en bak 2 á 3 minuten op 1 kant, draai hem om en bak ook de andere zijde licht krokant.

Stap 5

Serveer de quesedilla’s met de zure room.